Ryanair - online odbavení
Ahoj, stala se mi taková nemilá věc.. Jsem si 100% jist, že jsem provedl online check in, ale při odbavení na letišti v Praze mi sdělili, že odbaven nejsem a musel jsem za 2 letenky zaplatit poplatek skoro 4tis. Myslíte, že je nějaká šance z nich peníze dostat zpět. Doklad o zaplacení poplatku mám. Díky za radu jak postupovat.
To právě neměl, do mailu nic nepřišlo. Letěl jsem s Ryanem poprvé (asi i naposled), takže jsem nevěděl, že ji musím mít s sebou.. Třeba Wizz to nechtěl..
Kupoval jsem přímo u Ryanu.. U Wizzu mi tenkrát stačilo na check in myslím jen číslo rezervace a letenku mi vytiskly..
Ryanair má v ceníku dva různé poplatky:
Airport Check In Fee €70 a Boarding Card Re-issue Fee €15
Nemám v praxi vyzkoušeno, ale pokud jsi check-in doma opravdu provedl, tak by tě podle tohodle asi měli zkásnout jen o €15 za vystavení nového boarding passu.
Jinak u všech lowcostů je to stejné - odbavit se musíš doma a boarding pass si buď vytisknout, nebo ho mít v jejich appce v mobilu. S tou mobilní verzí je ale občas trochu problém na menších letištích, kde si s tím personál ještě moc netyká... ale akceptovat ho nakonec musí všude, pokud ho dopravce nabízí.
Cau,
nikde jsem nenasel odpoved.. Vi nekdo jestli je mozne odbavit dva cestujici pres Ryanair appku v jednom mobilnim telefonu?
Diky
No tak zalezi ci ta appka generuje passbook, pre iphone, ma vlastne boarding passy v aplikacii alebo ti to pride aj na mail ... ak passbook, tak passbookov si mozes urobit kolko chces a ak mail tak tych si tiez mozes poslat kolko chces
Jde to. Odbavoval jsem pres jeden mobil 4 lidi, boarding pasy se stahnou a jde mezi nimi normalne prechazet. At uz je to 1 rezervace nebo nekolik ruznych.
S Ryanairem letim take poprve, chystam se udelat online checkin ale nemam doma tiskarnu...da se k tomu vytisteni vratit pozdeji nebo je tam jen jeden pokus a pak mam smulu ? diky moc za radu
Nemate niekto skusenost ako pri Ryanair spravit check-in bez infanta? Ide o to ze znamy si kupili letenky pre seba + infant. No teraz sa rozhodli ze budu letiet bez neho. Nemate niekto skusenost ci to ide normalne odbavit bez toho infanta? Alebo to budu musiet riesit az na letisku?
Online odbavis jen toho, kdo poleti a vic neresis. Nebo pokud chces mit vic mista a volnou sedacku vedle sebe, odbavis vsechny. No show nikdo neresi.
Prosím, ví někdo, pokud je pas vydán na vietnamském velv. tady v Praze, národnost Vietnam, tak se do country of issue dá Vietnam? díky
Má někdo čerstvou zkušenost s online checkin a přidělením sedadel? Je pravda, že systém automaticky rozhází spolucestující z jedné rezervace po letadle a nabídne, že si mohou za poplatek místa změnit?
Nevím jak moc velká novinka by to měla být, naposled jsem dělal check-in pro 2 přesně před měsícem a normálně vedle sebe, prostě check-in klasika, tak jako vždycky před tím.
Zkušenost před týdnem byla stejná jak píše eremi, tzn. dostali jsme vedle sebe middle a uličku.
Nas (dvaja) posledne 4 lety minuly tyzden rozhadzalo kade tade po lietadle, letenky kupovane na jednu rezervaciu
To jsem právě zachytil z více stran, tedy rozházení i více lidí po celém letadle, tak mě to zajímalo, jestli to byla náhoda nebo specifika našeho trhu:-)
Pokud se odbavíš mezi prvními, tak by se to stát nemělo. Předpokládám, že voughne měl plné lety?
Tak právě že to bylo mezi prvními, do 2 hodin po otevření check-in, kdy bylo letadlo téměř prázdné, proto se na to ptám. No nic, prověřím si osobně.
Tak nevím jestli to mají nějak pořešené v rámci specifických trhů, my letěli VCE-Bristol. Spíš bych ale řekl, že když už, tak je rozdíl OLCI udělat z appky nebo webu. Já ho dělal z mobilní appky.
Btw. např. Aer Lingus mi přes web nabízel sedadla vzadu a v self-service kiosku na letišti mi to nakonec dalo sedadla vedle sebe vpředu..
Tak zrovna Ryanair mě při posledních 4 letech mile překvapil. 3 z nich u okénka a 1 v uličce. To na sedačkovou loterii není zlé. A lety vždy plné. Zpáteční po Polsku a zpáteční PRG-LPL.
S Ryanairem litam nejvic ze vsech spolecnosti a na sedacky mam dve varianty , pokud letime ve dvou tak si proste 2 eura nebo 60 Kc rovnou zaplatim a mam navic moznost si udelat check in kdy chci,( 30 dnu ), stejene me ty 4 dny pred odletem u dovolene nevyhovuji
Pokud letim sam a je to jednorazovy let, napriklad mezi Irskem a CR , treba i s prestupem , tak zalezi na okolnostech , ale pokud to necham na automat , tak delam check in co mozno nejpozdeji , je jasne ze pak mi system prideli ty mista, ktera jsou nejdrazsi ,ty vetsinou zustavaji , pak jeste byvaji volna mista vzadu .pri vetsi skupine bych loterii moc neduveroval a radeji si ty 2 eura zaplatil ,nebo pak proste tech par hodin letu sedim jinde, vzdyt vetsina letu je do 2-3 hodin a tam kde vim, ze je let delsi , si proste zase sedacku koupim, naopak na hodinovych letech mi to je jedno . ,
Vetsi nesvar se ale rozmaha s vnucovanim visacky na prirucni zavazadlo, abych ho odevzdal , uz vickrat jsem musel pak nenapadne oznaceni strhnout , protoze pri prestupu nechci cekat na zavazadlo , sice je urcitty pocet zavazadel co garantuji do kabiny, ale rozmaha se, ze to dovrovone povinne vnucuji vsem i kdyz se postavim do fronty vcas , mozna je to i s toho duvodu , ze u nekterych letadel se schranky na zavazadla zaviraji opacne tedy zespodu a letusky s tim maji dost problemy, kdyz jsou schranky nacpane . naposledy jsem takto letel s Dublinu do Liverpoolu schranky byly pak temer prazdne , ale pri odbaveni vnucovali aby si clovek nechal zavazadlo oznacit a odevzdal ho na pristaveny vozik , pochopitelne kdyz jem mel prestup do Prahy, tak jsem to vyresil tak jak jsem popsal , nez abych se s personalem dohadoval